Vas zanima, ali naši moški dovolj dobro skrbijo za svojo kožo in zakaj je nujno, da to storijo?
Mene je, zato sem se odločila, da raziščem, kako moški v resnici skrbijo zase. Prvi je “padel na mino” Denis Avdić in priznam, da je bil noro zabaven sogovornik.
Vabim vas, da spodaj preberete intervju z njim.
 
Podatke o moški negi zbiram tudi v kratki anketi. Prosila bi vas, da jo posredujete čim večjemu številu moških (fantu, možu, sinu, očetu, dedku, prijatelju, sodelavcu …) ali pa jo v njihovem imenu izpolnite kar same. Vzela vam bo 2 minuti časa, meni pa bo v veliko pomoč pri ozaveščanju moških o pomembnosti njihovega največjega organa, kože.
 
Povezava do kratke ankete: https://www.1ka.si/a/130078
 
Ko sprašujem moške ali se negujejo, mi običajno odgovorijo, da ne, ker njih gubice ne motijo.
Pa vendar ne gre zgolj za videz, ampak je bistvenega pomena ZDRAVJE kože. Ker samo zdrava koža lahko opravlja vse svoje pomembne funkcije. Ona je tista, ki odloča kaj bo spustila v telo in kaj bo ostalo zunaj, varuje notranje organe, regulira telesno temperaturo, preprečuje izhlapevanje vode, je čutilo za tip, temperaturo in bolečino, v njej nastaja vitamin D …
 
Koža je naš največji organ in opravlja največ različnih funkcij, zato je resnično pomembno, da jo pravilno negujemo in s tem veliko naredimo za naše dobro počutje in zdravje v celoti.
 
Je že res, da imajo moški to srečo, da se dejansko počasneje starajo od svojih vrstnic in sicer zato, ker je njihova koža debelejša, imajo več kolagena, pa tudi več lojnic in znojnic. A je kljub temu nujno, da poskrbijo vsaj za osnovno nego, da bo lepa in zdrava tudi ostala.
 
Po končanem raziskovanju bom objavila rezultate in navodila za nego moške kože na naši spletni strani www.laksmi.si, v rubriki “Rezervirano za moške”.
 
P.s.: A STE DANES ŽE KAJ LEPEGA STORILI ZASE?
 
Želim vam čudovit dan!
Mihaela

Intervju z Denisom Avdićem

 

M: Denis, kaj najdemo na tvoji polici v kopalnici?

D: A veš, kaj imam? Nikoli mi ne sme zmanjkati dezodoranta, parfuma, mila, šampona za lase, kreme za zobe in to je to. No, pa gel za lase!

M: Si kupuješ kozmetiko sam ali ti jo kupuje žena?

D: Žena! Edina stvar, ki jo kupim sam, je parfum. Drugo pa ona.

Ne vem, jaz se kar izgubim v taki trgovini, med temi izdelki … ne vem, kako bi, kaj bi, nimam pojma. Je pa tudi tako, da mi skoraj vsako leto v decembru DM pošlje toliko enih izdelkov, to je taka ogromna košara, ki mi potem zadostuje za celo leto, in največja ‘fora’ je v tem, da za več kot 70% teh izdelkov za moške sploh ne vem, za kaj so in za kaj se jih uporablja (smeh). In jaz sploh nisem vedel, da si tudi moški lahko toliko pomagamo pri lepoti in teh stvareh. Po navadi vse to potem razdelim med prijatelje.

M: Zelo zgodaj vstajaš in bolj malo spiš. Kako pa skrbiš za utrujeno kožo in gubice okrog oči?

D: Ja, spim samo 4 ure, gubic imam pa ‘fuuul’ (smeh). Moj odnos do tega je tak, da je prav, da se moški postara in je to ‘kul’ in ima vse svoj čar. Star sem 35 let, in ko se obrijem, mi pravijo, da sem jih videti 16 (smeh) Tako, da se samo obrijem in sem že videti mlajši.

M: Torej te ni strah staranja?

D: Sploh ne! Ne uporabljam nobenih krem. Vem, da bi bilo dobro, da bi uporabljal vsaj kakšno kremo za roke. Nikoli nisem ničesar uporabljal, niti za obraz.

M: Kaj pa na televiziji, ko te naličijo, a si potem vse takoj odstraniš?

D: Takoj po snemanju mi odstranijo puder s čistilnimi robčki, nato pa mi namažejo eno kremo, ki pomirja kožo, in to mi zelo ustreza. Potem grem samo še domov in padem v posteljo (smeh) …

M: Kradeš kak kozmetični izdelek ženi s police?

D: Ne.

Moram pa še nekaj omeniti: kožo in sončenje. Nikoli ne uporabljam krem za sončenje. Ne prenesem občutka kreme za sončenje na sebi.

M: Ampak imaš zelo svetlo in občutljivo kožo. Kako rešuješ to?

D: Majice nosim, pazim se, grem na sonce za kratek čas in se pravočasno umaknem v senco ter podobno. Da bi pa se namazal s kremo za sončenje, to pa ne.

M: Vidim, da imaš nekaj „pikic“ na obrazu, ki bi ti jih z veseljem odstranila (smeh) Sklepam, da ne hodiš h kozmetičarki?

D: ‘Sorry’, ‘sorry’! (smeh) Ne, ne hodim. Meni pa so rekli, da moram k dermatologu. A se da to pri kozmetičarki odstraniti?

M: Ja, milie, bele poroženele pikice, zagotovo.

Zanima me še, kakšen je tvoj jutranji in večerni ritual v kopalnici?

D: Voda, milo in to je to.

M: Misliš, da slovenski moški dovolj dobro skrbijo za svojo kožo?

D: Ne! No, razen geji. Ti pa ‘ful’ dobro. (smeh)

M: Ne, to pa ne bo držalo. Poznam veliko možatih moških, ki lepo skrbijo za svojo kožo.

D: No, tudi jaz jih poznam. Ampak enostavno nisem eden teh, ki bi to delali. Pa v kopalnici sem zjutraj, glede na to, da moram biti ob petih v službi, zelo kratek čas. Res. Tudi zajtrk raje preskočim, samo da dlje spim. En, dva, tri, pa se umijem, zrihtam, oblečem in črta!

M: Moški imate srečo, da je vaša koža debelejša, ima več kolagena in se počasneje stara. Tako ste pogosto videti mlajši od svojih vrstnic.

D: Ja. Toda moja žena je leto dni starejša od mene, pa je videti vsaj 5 let mlajša. Ona bolj skrbi zase. Ampak ne vem, kaj uporablja. Vem samo, da je vse na naravni bazi. ‘Ful’ je polno vsega v kopalnici. Če bi me sedaj peljala tja, ne bi vedel, za kaj se sploh kaj uporablja. Ali je za roke ali za nohte, ali oči, usta ali za lase, nimam pojma. (smeh)

M: Denis, najlepša hvala za pogovor.

D: Prosim, prosim.